DE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT !!!!!  24 november 2023 – Toon Roos & Friends . 

SAXOFONIST TOON ROOS BIJT SPITS AF
Jazz in Dorpskerk Woubrugge

Op vrijdag 24 november treedt op in de Dorpskerk van Woubrugge de jazzformatie Toon Roos & Friends. Het is het eerste van een serie concerten dat wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Dorpskerk Woubrugge.  Naast Toon Roos (sopraan & tenorsax) treden op Juraj Stanik (toetsen), Boris Oud (contrabas), Joost van Schaik (drums), Jan Dumee (gitaar) en Eline Slagboom (zang). Het programma die avond bestaat uit verschillende jazz- en bossanova classics.

AANVANG & KAARTEN
Het concert in de sfeervolle Dorpskerk aan de Comriekade 7 in Woubrugge begint op vrijdag 24 november om 20.30 uur.
Kaarten à 25 euro (inclusief een consumptie) zijn UITVERKOCHT.

DINER & AFTERPARTY
Restaurant ‘t Oude Raadhuys serveert die dag om 18:00 uur een speciaal (Dorpskerk-jazz menu vooraf telefonisch reserveren: 0172-239066) en na afloop is daar een vrij toegankelijke ‘Afterparty’. De muziek wordt verzorgd door DJ Soultone.

 

 

Toon Roos, zelf woonachtig in Woubrugge, is een bekende jazzsaxofonist, componist, en bandleider in binnen- en buitenland, en wordt geprezen om zijn lyrische en evenwichtige stijl van spelen.

Hij trad op met het Metropole Orkest, speelde op het North Sea Jazz Festival, en maakte met verschillende bands tournees door Europa en naar landen als Zuid-Afrika, Mexico, Verenigde Staten en China.

Toon Roos heeft samengewerkt met jazz en fusion grootheden als Joe Zawinul, Peter Erskine, Toots Thielemans, John Scofield en Steely Dan. Hij heeft meerdere albums uitgebracht en diverse jazzprijzen gewonnen waaronder de North Sea Jazz Bird Award.

Hij is docent op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Utrechts Conservatorium.

 

 

Foto: Hans Speekenbrink

Toon: ‘Hier is een hele mooi video van een live concert uit het Bimhuis, met mijn band met de Amerikaanse topdrummer Peter Erskine….. dit stuk gaan we ook spelen in de Dorpskerk, een compositie van mij, Obama Song’