31 mei 2024 – Toon Roos Ruby Jubilee 40 Years of Jazz

Na de succesvolle concerten op 24 november 2023 en 8 maart 2024 organiseren wij op 31 mei 2024 om 20:30 uur opnieuw een heel bijzonder concert in de Dorpskerk: Toon Roos / Ruby Jubilee.

Onze Woubrugse jazzlegende Toon Roos viert dit jaar niet alleen zijn 60ste verjaardag maar ook zijn 40-jarig jubileum als professioneel jazzsaxofonist. Toon Roos / Ruby Jubilee wordt een concert waarin Toon ons meeneemt door zijn rijke muziekgeschiedenis.

Hij heeft daarvoor de volgende musici uit binnen- en buitenland uitgenodigd waarmee hij in het verleden heeft samengespeeld:
Christoph Erbstoesser, Juraj Stanik, Ivan Paduart – piano
Tim Langedijk, Jan Dumee – gitaar
Boudewijn Lucas – basgitaar
Frans van Geest, Boris Oud – contrabas
Danny Sahupala, Franc auf dem Brinke, Joost van Schaik, Roy Dackus – drums
Nippy Noya, Martin Gort – percussie
In wisselende samenstellingen reizen we met Toon Roos & Friends mee door een muzikaal landschap van bebop, bossa nova, swing en fusion. Dat wordt genieten! Dat wil je niet missen!

Restaurant ’t Oude Raadhuys serveert weer vanaf 17:30 uur een Dorpskerk-jazzmenu; reserveren is noodzakelijk. U komt dan op tijd bij het concert. Telefoon 0172 – 239 066

Na afloop organiseert Toon daar ook nog een ‘funky afterparty” waarop u van harte welkom bent.

Kaarten à € 25 zijn UITVERKOCHT 

Toon Roos, zelf woonachtig in Woubrugge, is een bekende jazzsaxofonist, componist, en bandleider in binnen- en buitenland, en wordt geprezen om zijn lyrische en evenwichtige stijl van spelen.

Hij trad op met het Metropole Orkest, speelde op het North Sea Jazz Festival, en maakte met verschillende bands tournees door Europa en naar landen als Zuid-Afrika, Mexico, Verenigde Staten en China.

Toon Roos heeft samengewerkt met jazz en fusion grootheden als Joe Zawinul, Peter Erskine, Toots Thielemans, John Scofield en Steely Dan. Hij heeft meerdere albums uitgebracht en diverse jazzprijzen gewonnen waaronder de North Sea Jazz Bird Award.

Hij is docent op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Utrechts Conservatorium.

 Foto: Hans Speekenbrink

Toon: ‘Hier is een hele mooi video van een live concert uit het Bimhuis, met mijn band met de Amerikaanse topdrummer Peter Erskine….. dit stuk gaan we ook spelen in de Dorpskerk, een compositie van mij, Obama Song’